Breaking News

CUM SA EVITATI POZITIA MORTII IN DORMITOR. REGULILE FENG SHUI

Încărcat cu energii pozitive, plăcut, relaxant şi nu în ultimul rând ademenitor. Aşa ar trebui să fie, după părerea specialiştilor în feng shui, locul în care corpul şi mintea trebuie să se odihnească după o zi de muncă intensă.
Expresia „feng shui” provine din dialectul cantonez al limbii chineze: feng înseamnă „vânt”, iar shui înseamnă „apă”. Tot ceea ce Å£ine de amplasarea obiectelor, pornind de la orientarea clădirilor în funcÅ£ie de punctele cardinale ÅŸi terminând cu mobilarea interioarelor este cuprins în arta feng shui.

Îmbunătăţeşte viaţa amoroasă
Prin intermediul acestei arte se studiază energia vitală care ne înconjoară, energie pe care chinezii o numesc Chi sau Qi. Feng Shui reprezinta arta de a aranja ÅŸi de a poziÅ£iona obiectele astfel încât fluxul de energie să curgă nestingherit în interiorul căminului sau al spaÅ£iului tău de lucru. „Această artă  influenÅ£ează pozitiv nivelul energetic, precum ÅŸi starea generală de sănătate”, spun chinezii.
Tot ei sunt cei care subliniază că mintea ÅŸi corpul trebuie să se relaxeze după o zi de muncă, iar pentru aceasta, dormitorul - camera principala în care ne odihnim, trebuie să fie încărcat cu energii pozitive. Un dormitor încărcat de fluxul Chi „alungă insomniile ÅŸi te ajută să îşi îmbunătăţeÅŸti viaÅ£a amoroasă”.

Fără săgeţi secrete
Conform principiilor feng shui, usa dormitorului trebuie sa se deschida larg, într-un unghi mai mare de 90 de grade, pentru ca energiile pozitive să îşi poată face loc şi să intre în această cameră. Curăţenia, hainele aranjate în şifonier, ordinea, sunt reperele principale.
De asemenea, fără culori triste, ori tablouri cu scene de luptă, deoarece specialiÅŸtii în această artă spun că toate acestea impregneaza spaÅ£iul cu energie negativă. Pentru a realiza o atmosferă primitoare,  dormitorul ar trebui zugrăvit în culori neutre, precum crem sau culoarea piersicii, iar specialiÅŸtii în feng shui recomandă albastrul deschis, verdele ÅŸi culoarea de levanÅ£ică, culori care vor invoca o energie tămăduitoare.
Obiectele decorative cu forme ascuÅ£ite nu sunt recomandate: formele ascuÅ£ite sunt numite în limbaj feng shui „săgeÅ£ile secrete”, deoarece generează vibraÅ£ii agresive.

Evitaţi poziţia morţii
Patul este locul în care trebuie să ne umplem de energie. Tocmai de aceea nu trebuie să fie îndreptat spre o uşă sau o deschizatură, ori să aibă o oglindă în faÅ£a lui, deoarece înseamnă pierdere de energie ÅŸi lipsă de securitate. Toate acestea îl îl extenuează pe cel care doarme. EvitaÅ£i să dormiÅ£i cu picioarele către uşă, deoarece în cultura tradiÅ£ionala chineză, aceasta se numeÅŸte “poziÅ£ia morÅ£ii”.  Practicienii feng shui consideră că dormitul în această poziÅ£ie „poate stoarce forÅ£a vitală”.
SpecialiÅŸtii precizează că „o corectare a spaÅ£iului în care trăim ÅŸi muncim ne aduce noroc, bogăţie, sănătate ÅŸi fericire. Această artă străveche ne învaţă să trăim în armonie cu natura, să echilibrăm ÅŸi să îmbunătăţim cursul natural al energiei care se afla peste tot ÅŸi în toate”.

Între snobism şi înţelegere
Practicarea feng shui a fost interzisă în China între anii 1950-1980, de către guvernul comunist chinez. Totuşi, staţiunile de vacanţă ale demnitarilor din China au fost construite pe baza unor principii stricte de feng shui.
ÃŽn prezent, în ţările din Europa, Australia ÅŸi America de Nord, această artă este din ce în ce mai mult acceptată ÅŸi pusă în practică. E adevărat, după cum tot specialiÅŸtii în domeniu subliniază „unii o aplică din snobism, alÅ£ii pentru că au înÅ£eles despre ce este vorba”. 


Niciun comentariu