Breaking News

CUM SĂ MĂNÂNCI SĂNĂTOS ATUNCI CÂND EȘTI PE FUGĂ


Orarul încărcat nu-ți permite să urmezi dieta dorită? Cu un pic de organizare, există soluții și pentru astfel de situații!

Planifică-ți mesele în avans. 
Regula de bază este: ca să mănânci, trebuie să ai alimentul în frigider, iar ca să-l ai în frigider, trebuie să-l cumperi mai întâi. Planifică din timp un meniu care să acopere o perioadă de câteva zile - chiar o săptămână, dacă ești foarte ocupată. Achiziționează la sfârșit de săptămână alimentele permise în dietă, pepară câteva feluri de mâncare, împarte-le în porții mici pe care le lași la congelator. Le dezgheți și le folosești atunci când ai nevoie, în cursul săptămânii ce urmează!

Ia-ți micul dejun acasă. 
Dacă te scoli cu 15 minute mai devreme, poți lua un mic dejun sănătos acasă, în loc să înghiți pe fugă o merdenea, la metrou.
Prepară în avans micul dejun „la pachet”.Dacă știi că sunt zile când chiar nu ai timp să iei micul dejun acasă, planifică, cu o zi sau două înainte, conținutul unui mic dejun „la pachet”: iaurt, fructe, bare de cereale.

Planifică cina. 
Oricât de ocupată ai fi, adaugă în orar masa de seară musai de luat acasă. Cu ingredientele cumpărate în avans – orez prefiert,  morcovi gata rași, legume gata să fie utilizate -  dă prioritate salatelor și rețetelor care pot fi făcute „la rece”.
Caută opțiuni sănătoase. Caută opțiuni sănătoase pentru masa de prânz, în loc să ronțăi un covrig, cu ochii în calculator. Sau, adu-ți de-acasă cutiuțele cu porțiile de mâncare păstrate la congelator.

Adu-ți rezerve. 
Ai grijă să fii mereu pretătită cu rezerve alimentare pentru zilele în care trebuie să lucrezi până târziu, sau în care trebuie să faci deplasări neașteptate. O pungă cu biscuiți cu tărâțe, câțiva covrigei cu susan, un iaurt, un fruct – toate acestea sunt binevenite în situații neașptetate.

Niciun comentariu