Breaking News

ALIMENTE DE POST PENTRU O TALIE SUBTIRE


Profită de perioada postului pentru a te „reseta“ nu numai din punct de vedere psihic, ci ÅŸi fizic. Fiindcă alimentele permise acum sunt excelente pentru siluetă, bucură-te din plin de calităţile lor.
E timpul să pui pe masă numai alimente sănătoase: legume de sezon, verdeţuri, cereale şi fructe. Toate îţi aduc din belşug principii active, iar aportul lor caloric e numai bun pentru o dietă gustoasă. Alege în cunoştinţă de cauză!

Liber la tocăniţe, ciorbe şi piureuri
Prepară mâncăruri cu broccoli, conopidă, ridichi ÅŸi „verzituri delicioase“, ca salată, ceapă, usturoi...  dar ÅŸi cu dovlecei, morcovi, cartofi noi. Dă prioritate tocăniÅ£elor gustoase ÅŸi piureurilor, pentru că ai toate ingredientele la îndemână! Fă o cură „de sezon“ cu ciorbă -  de lobodă, de ÅŸtevie -,asezonată cu pătrunjel, leuÅŸtean ÅŸi acrită cu borÅŸ proaspăt, pentru a elimina din organism toxinele acumulate peste iarnă. Åži nu uita că savuroasele mâncăruri cu urzică îţi reîncarcă bateriile ÅŸi te ajută să încapi din nou în blugii de anul trecut!

Combină legumele cu verdeţurile crude
Consumă, pe cât posibil, combinaţii de legume crude: morcovi raşi amestecaţi cu varză roşie sau albă, salată de ridichi negre rase, salată de ceapă verde şi ridichi roşii...
Încearcă şi combinaţii cu care eşti poate mai puţin obişnuită: salată de păpădie (frunzele se recoltează înainte să apară puful pe plantă), de untişor, de leurdă. Foloseşte ulei de măsline, zeamă de lămâie, condimente şi ierburi aromate pentru a asezona salatele preferate. Un strop de maioneză de post, câteva stafide sau măsline, câteva nuci zdrobite, o jumătate de avocado tăiat bucăţele şi stropit cu lămâie sau o mână de seminţe de susan adaugă un plus de savoare.

Experimentează!
Nu te sfii să încerci amestecuri inedite: salată verde cu bucăţi de mango sau căpşuni, asezonată cu oţet balsamic şi ulei de măsline, salată libaneză Tabouleh, cu pătrunjel...

Salate haioase pe culori
Atunci când prepari mâncarea, joacă-te cu tonurile colorate: dovlecel ras, bobiÅ£e fierte de mazăre ÅŸi untiÅŸor – pentru a obÈ›ine o combinaÅ£ie verde, sau sfeclă fiartă, ceapă roÅŸie ÅŸi ridichi roÅŸii – pentru combinaÅ£ia roÅŸie. De asemenea, adaugă în salate paste colorate natural.

Asociază cerealele cu legumele uscate
Asocierea cerealelor ÅŸi a făinurilor de cereale cu legume uscate permite echilibrarea principiilor nutritive. Combină orezul integral, ovăzul, cuÅŸcuÅŸul, mălaiul cu leguminoase uscate (fasole, linte, boabe de soia, năut, mazăre). Un substitut excelent pentru carne sunt ÅŸniÅ£elele din soia – savuroase cu muÅŸtar!

Alternative sănătoase
Legumele uscate fac parte din clasa feculenţilor, alături de cartofi şi orez, şi au o grămadă de beneficii:
- sunt bogate în fibre şi proteine vegetale
- organismul le digeră lent, deci sunt extrem de săţioase
- aportul de fier e echivalent cu cel din carne

Niciun comentariu