Breaking News

SASE MOTIVE PENTRU CARE TREBUIE SA CONSUMI CATINA


Pe lângă faptul că sporeşte imunitatea organismului, cătina are şi proprietatea de a preveni formarea ridurilor şi acumularea kilogramelor în plus. Prin urmare, nu o ocoliţi.
Consumată crudă, sub formă de ulei sau în diverse combinaţii, cătina are numeroase efecte benefice asupra sănătăţii, dar contribuie semnificativ şi la menţinerea frumuseţii.
Previne cancerul
Cercetătorii susţin că anumite substanţe prezente în scoarţa şi în frunzele cătinei au efect anticancerigen. De asemenea, cantitatea mare de antioxidanţi din frunzele cătinei are proprietatea de a preveni apariţia cancerului.
Scade colesterolul
Uleiul de cătină poate reduce nivelul colesterolului, ceea ce menÅ£ine sănătatea sistemului cardiovascular. O cură durează o lună ÅŸi trebuie să consumaÅ£i, în fiecare dimineaţă, un pumn de fructe de cătină – crude, uscate sau macerate în miere.
Menţine silueta
Celebrul Dr. Oz susţine despre cătină că se numără printre puţinele surse naturale de acizi graşi Omega 7 care ajută la slăbit. Un studiu realizat pe doi cobai arată că, în urma unui regim alimentar identic, unul dintre cobai s-a îngrăşat foarte mult, în vreme ce al doilea, care lua zilnic ulei de cătină, a rămas la o greutate constantă şi nu a prezentat nici un risc de a dezvolta diabet şi boli de inimă.
Adio, riduri!
Bogată în vitaminele A, C şi E, cătina ajută la regenerarea pielii. De asemenea, masajul cu ulei de cătină previne formarea ridurilor. Uleiul de cătină obţinut la rece vindecă pielea de arsuri (inclusiv solare), de răni, psoriazis, dermatite, eczeme, acnee şi herpes.
Reglează digestia
Tot uleiul de cătină ajută la reglarea tranzitului intestinal, fiind recomandat în special persoanelor care suferă de constipaţie. Dr. Oz propune administrarea zilnică a unor capsule gelatinoase cu ulei de cătină, o doză de 500 de miligrame.
Ce conţin
Fructele de cătină conţin de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele şi de două ori mai multă decât fructele de măceş. De asemenea, cătina conţine vitaminele A, B, D, E, K, P, F dar şi betacaroten, fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier şi sodiu. În fructele acestei plante se găseşte de trei ori mai multă vitamina E decât în germenii de grâu, de trei ori mai multă vitamina A decât în morcovi şi de patru ori mai multe enzime care protejează corpul de radicalii liberi în comparaţie cu ginsengul.
52 calorii conţin 100g de cătină.

Niciun comentariu