Breaking News

TREI LEACURI CONTRA ARSURILOR LA STOMAC


ÃŽn această perioadă, este posibil ca arsurile la stomac să fie mai des întâlnite, deoarece toamna creÅŸte aciditatea gastrică. Descoperă plantele care sunt indicate în această problemă în numărul „Click! Sănătate” de octombrie, de sâmbătă la toate chioÅŸcurile din Å£ară!
Pentru a beneficia de efectele benefice, este nevoie să fie excluse din dietă condimentele, alimentele prea acre, alcoolul şi să se renunţe la ţigări, dacă este cazul. Este indicat ca, în caz de hiperaciditate, infuziile şi decocturile să se consume neîndulcite, între mese.
Obligeana combate gastrita
Un excelent remediu în problemele gastrice este obligeana. Rizomii acestei plante au în componenţă principii active care reglează aciditatea gastrică, având acÅ£iune calmantă asupra mucoasei stomacului. Se poate administra sub formă de pulbere (un vârf de cuÅ£it, de trei ori pe zi, între mese) sau ca infuzie (o linguriţă de rizomi la 200 ml de apă clocotită - se iau trei linguri pe zi), într-o cură de două săptămâni.   
Lemnul-dulce contra leziunilor
Acţiunea terapeutică antiulceroasă a lemnului-dulce este pusă pe seama unor compuşi din rădăcina acestei plante (flavonoide, glicirizină), care au efect cicatrizant şi antiinflamator. Planta poate fi administrată în ulcerul gastric sau duodenal, sub formă de macerat la rece, obţinut din jumătate de linguriţă de rădăcină la o cană de apă rece (se lasă peste noapte, apoi se filtrează) şi se bea pe parcursul unei zile.
Varza, remediu eficient
Un remediu eficient e şi varza, aceasta având în componenţă o substanţă cu acţiune antiulceroasă. Persoanele cu ulcer gastro-duodenal pot face o cură de trei până la şase săptămâni cu suc de varză (se alege o varză de mărime medie) obţinut prin mixare sau prin presare. Sucul se prepară zilnic şi se ţine la frigider. Se consumă între mesele principale.
Schimbările de temperatură pot afecta sistemul digestiv. Crampe, balonare, arsuri, toate acestea sunt foarte neplăcute. Specialistul Click!, dr. Cristina Bălănescu, ne recomandă trei ceaiuri care ne vindecă stomacul.
Ceaiul de coriandru, contra balonării
Balonarea sau abdomen umflat reprezintă senzaţia de mărire a abdomenului ca urmare a acumulării de gaze în intestine. De multe ori, regimul de post poate duce la balonări. Faceţi o infuzie dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se bea fracţionat, în timpul unei zile, între mese.
Infuzia de ţintaură alungă arsurile
Arsura la stomac reprezintă o durere situată în capul pieptului şi care poate iradia în spatele stern. Este cauzată de refluxul gastro-esofagian şi agravată de alimentaţia necorespunzătoare.
Preparaţi o infuzie din 1 linguriţă de ţintaură uscată la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se consumă 3 căni pe zi.
Cimbrul te scapă de crampe
Când apar crampe la stomac, luaţi o linguriţă de cimbru, macerată în 1 lingură de apă rece, timp de 5 minute. Acest macerat se introduce în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă 2 căni pe zi.

Niciun comentariu